27-01-08

terugvinden van de kracht

Hallo,

donderdag heb ik mijn eerste training afgelegd na een anderhalve week ziek te zijn. Het was echt afzien! We moesten 3 X 1400m versnellen, maar voor mij lukte dit nog niet. Ik heb namelijk 2 abcessen gehad op beide wijsheidstanden, waardoor ik een week op yoghurt, augmentin en dafalgan heb geleefd, met als gevolg 4kg vermagerd. Hierdoor ben ik enorm verzwakt, momenteel veel fruit, groenten en vitaminekuur...zodat we vlug de krachten vinden om die trainingen goed af te ronden.

Deze morgen heb ik met mijn zus een kleine duurtraining gedaan, 6,5km. Dit ging al veel beter, maar ik ben benieuwd naar de versnellingen voor dinsdag!

Oh ja, naast het lopen en de voetbal heb ik ook een grote passie voor het koersen. Zelf heb ik een koersfiets van Trek,waarmee ik in de zomer wekelijks een ritje meedoe. Het mooiste dat ik met mijn koersfietsje heb gedaan, was de 'Mont Ventoux' oprijden. Voor de kenners: ik heb de Ventoux opgereden via Bédoin en geen enkele keer afgestapt in een tijd van 2u15'. ik moet zeggen, tis geen lastige beklimming, maar vooral een lange beklimming, maar dat is leuk voor een lange-afstandsloper é. Verder heb ik ook de 'ronde van Vlaanderen' gereden (125km), Tilf-Bastogne-Tilf en een stuk van de Amstel Gold Race. Deze zomer hoop ik de combinatie met het lopen goed te verteren, maar als ik een keuze moet maken dan is het wel lopen! Ik verlang tegen dat ik terug die kracht in mijn benen vind, maar zoals Armstrong zegt :'Giving up is never an option'!

Ik heb al een paar reacties gekregen op mijn blog en ik vind het wel leuk...Ik kom jullie zeker geregeld bezoeken!

 tot blogs

 

17:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-01-08

Every day is the day

Hallo,

sinds vanavond ben ik dus ook een trotse eigenaar van een blog. Ge moet tenslotte mee zijn met de 'hype'.

Ik ben dus Kimberly en deze blog is niet de bedoeling om mijn privéleventje op te publiceren maar om mijn lopen eens onder een andere loep te bekijken. Zo zal ik eens vertellen hoe mijn trainingen zijn geweest en de wedstrijden. Ge moet weten dat ik 18 jaar voetbal heb gespeeld bij DVC Zuid-West Vlaanderen. Ik was 5 jaar toen ik mijn eerste voetbaltenuutje aandeed en op mijn 15e mocht ik al aantreden bij de eerste ploeg en zo heb ik 7 jaar in eerste nationale gevoetbald. Ik heb er mooie tijden beleefd, waaronder spelen met de beloften van België, 5 keer jeugdkampioen gespeeld en met de eerste ploeg 2 keer de finale gespeeld van de beker van België in het Koning Boudewijnstadion.

Maar al lang kriebelde er iets anders in mijn buik, nl. het lopen. Ik had het op 23-jarige leeftijd wel al gezien in het damesvoetbal en momenteel wil ik iets individueels doen. Vroeger ben ik ook al eens lid geweest van de AVR, maar omwille van mijn studies heb ik dit opgegeven. Dus besloot ik in november 2007 om opnieuw in de atletiek te gaan.

Ik heb al een paar stratenlopen gedaan met enkele mooie resultaten:

- 1e in rollegem Kappelle (13.50km)

- 4e in de westlaanrun (9,5km in 37'39'')

- 10e in Poelkapelle (10km in 42')

- 2e in Kerstchorrida in Izegem (5,8km in 23'26'')

 Mijn ambities moet ik nog wat zoeken, stratenlopen, piste, cross...?? De tijd zal het uitwijzen, nu enkel genieten van de sport!

 Dit wil ik jullie vandaag nog eens laten lezen:

Some days it hurts more than others.
But it doesn't mean I don't do it!
I deal with it and I keep running because
not everything that is good for you always feels good for you.
Why would anyone train so freakin' hard to run a marathon?
I think we all do this for the same reason:
To feel alive.
Geschreven van mijn grote voorbeeld: Lance Armstrong.
Tot blogs...
groetjes
Kimberly

19:56 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |