03-04-08

mijn eerste stratenloop

Hoi,

zaterdag was het zo ver: face to face met mijn eerste stratenwedstrijd. En ik moet toegeven dat ik 's ochtends wat nerveus rond liep. Wat als ik niet goed zou lopen? En ik mijn ambitie in het voetbal zomaar zou weggooien voor iets waar ik niet goed in ben... Ik had voor de wedstrijd wat peptalk nodig van mijn ventje, die zei dat ik dit jaar niets te verliezen had en gewoon mijn wedstrijden moet lopen. Het is raar hoor, plots een nieuwe sport beginnen, want van het voetbal was ik zeker wat ik kon...nu bij het lopen is dit totaal anders.

Soit, zaterdag zijn we dus afgezakt naar de Brigandsloop in Ingelmunster. We waren mooi op tijd waardoor ik rustig het parcours kon verkennen. En al van de eerste minuut stond het mij aan. De benen voelden ook goed en inderdaad: ik had niets te verliezen, want niemand kende me. Laat mij maar de underdog zijn.

Daar stond ik dan, aan de start vooraan bij een paar toppers. Al gauw had ik door bij wie ik mocht lopen om een goed tempo aan te houden. En na een halve ronde kwam mijn loopmaatje Gino bij me om me het tempo aan te geven. Na 2 rondekes moest ik hem laten gaan en besloot ik naar mijn eigen lichaam te luisteren. En gelukkig, want op de derde ronde heb ik een remonte kunnen doen waardoor ik Charline nog kon inhalen. Zo werd ik derde en tweede van mijn reeks. Het was 13km in een tijd van 52'11'' . De eerste dame was een ploegmaat van mij nl. Anita Delvael in een tijd van 51'16'' (super gelopen van haar trouwens!) Ik was enorm tevreden met mijn tijd en resultaat! Mijn eerste straatwedstrijd en al meteen op het podium, super gewoon! De volgende wedstrijd is Wervik op 12 april, hopelijk met evengoeie benen!

Normaal moest ik zondag uitlopen, maar ik kreeg zaterdagavond een telefoontje van een vriendin van de voetbal met als vraag of ik mee wou spelen tegen FCNERDS, een nieuw programma op VT4! Natuurlijk wou ik dit niet laten schieten. En zo heb ik de zondag nog eens mijn voetbalschoenen aangetrokken en al meteen voor de televisie! Het was een leuk gevoel, maar geef mij maar de loopschoenen. Dus allemaal kijken, binnen 5 weken kom ik op televisie, hihi.

Deze week heb ik natuurlijk 'naweeën' gehad van die wedstrijd tegen de Nerds, waardoor ik wat stramme spieren heb. Lopen is inderdaad anders dan voetballen. En dit heb ik de ganse week wat gevoeld. Ik weet nu dat ik het wat serieuzer moet opnemen en me houden aan het uitlopen na een wedstrijd. Dus dit weekend staat enkel nog een duurloopje op het programma en genieten van de Ronde van Vlaanderen!

 

20:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

eindelijk ... een BV (in spé) in webloglopers-land.
welkom !

Gepost door: marc devloo | 04-04-08

De commentaren zijn gesloten.