28-04-08

Dwars over de Mandel

Vrijdag 25 april stond de wedstrijd 'Dwars over de mandel' in mijn agenda. Een parcours in mijn stadje Roeselare. 10km was het.

De start was heel raar, redelijk smal en op kasseien. Waardoor ik besloot om er niet al te vlug in te vliegen. Maar hier had ik me wat vergist, ik heb namelijk te traag gestart. Patrick waar ik de eerste ronde mee samen liep, was niet zo goed in zijn vel omdat de afstand te klein was en dus besloot ik om weg te lopen naar het volgende groepje. Hier vond ik ook niet mijn tempo, wat een beetje problemen bezorgde om goed in de wedstrijd te geraken. Tot ik plots mijn ploegmaat Martin tegenkwam die één ronde en half voor me heeft gelopen. Hij heeft me prachtig begeleid en echt het beste bij mij naar boven gehaald! Hierdoor werd ik nog vierde dame in het totaal en derde dame van mijn reeks. Voor mij waren: als eerste Verthé Sylvie, Segers Catharina (master) en Bossuyt Lieselot.

Ik heb de wedstrijd in een tijd van 38'49'' gelopen en eigenlijk ben ik wel tevreden over mijn prestatie. Want op een vrijdagavond lopen, na een zware werkweek in het ziekenhuis was toch wel vermoeiend voor de spieren. Liever een zaterdag of zondag hoor!

Mijn volgende uitdaging is nu zondag: 'dwars door Brugge'. Samen met mijn zus lopen we onze jaarlijkse traditie. Genieten van de sfeer en genieten van nog eens samen als zusjes een wedstrijdje uit te lopen.

 Groetjes

Kimmie

19:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-04-08

Wervik

Gisteren was het tijd voor mijn tweede wegwedstrijd, namelijk dwars door wervik. Ik had al van bepaalde mensen reacties gekregen dat het een enorme zware wedstrijd is: Gelijk hadden ze!

Deze keer besliste ik om niet te vlug te starten, zo bleef ik bij mijn trainingsmaatjes Patrick en Gino die me heel goed uit de wind hebben gezet. De eerste ronde was ik zesde vrouw en ronde per ronde hebben we een paar vrouwen opgerakeld zodat ik als derde vrouw eindigde! Tactisch gezien was het een prachtige wedstrijd, zeker met mijn 2 wegkapiteinen. Het is een enorm verschil met de vorige keer in Ingelmunster waar ik de ganse wedstrijd alleen liep. Deze keer moet ik echt Patrick en Gino bedanken, want dankzij jullie ben ik derde geworden, jullie waren super! Ik finishte in een tijd van 57'37''. De eerste vrouw was Belete Almensh in 49' en de tweede Hofkens Annick in 57'10''.

zo nu op naar de volgende wedstrijd, in mijn eigen stadje: 'dwars door de mandel' in Roeselare. Ook wil ik nog vlug mijn lief ventje Jens bedanken door er telkens te zijn op mijn wedstrijden, door jou wordt al de stress vervangen door energie!

 

11:31 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-04-08

mijn eerste stratenloop

Hoi,

zaterdag was het zo ver: face to face met mijn eerste stratenwedstrijd. En ik moet toegeven dat ik 's ochtends wat nerveus rond liep. Wat als ik niet goed zou lopen? En ik mijn ambitie in het voetbal zomaar zou weggooien voor iets waar ik niet goed in ben... Ik had voor de wedstrijd wat peptalk nodig van mijn ventje, die zei dat ik dit jaar niets te verliezen had en gewoon mijn wedstrijden moet lopen. Het is raar hoor, plots een nieuwe sport beginnen, want van het voetbal was ik zeker wat ik kon...nu bij het lopen is dit totaal anders.

Soit, zaterdag zijn we dus afgezakt naar de Brigandsloop in Ingelmunster. We waren mooi op tijd waardoor ik rustig het parcours kon verkennen. En al van de eerste minuut stond het mij aan. De benen voelden ook goed en inderdaad: ik had niets te verliezen, want niemand kende me. Laat mij maar de underdog zijn.

Daar stond ik dan, aan de start vooraan bij een paar toppers. Al gauw had ik door bij wie ik mocht lopen om een goed tempo aan te houden. En na een halve ronde kwam mijn loopmaatje Gino bij me om me het tempo aan te geven. Na 2 rondekes moest ik hem laten gaan en besloot ik naar mijn eigen lichaam te luisteren. En gelukkig, want op de derde ronde heb ik een remonte kunnen doen waardoor ik Charline nog kon inhalen. Zo werd ik derde en tweede van mijn reeks. Het was 13km in een tijd van 52'11'' . De eerste dame was een ploegmaat van mij nl. Anita Delvael in een tijd van 51'16'' (super gelopen van haar trouwens!) Ik was enorm tevreden met mijn tijd en resultaat! Mijn eerste straatwedstrijd en al meteen op het podium, super gewoon! De volgende wedstrijd is Wervik op 12 april, hopelijk met evengoeie benen!

Normaal moest ik zondag uitlopen, maar ik kreeg zaterdagavond een telefoontje van een vriendin van de voetbal met als vraag of ik mee wou spelen tegen FCNERDS, een nieuw programma op VT4! Natuurlijk wou ik dit niet laten schieten. En zo heb ik de zondag nog eens mijn voetbalschoenen aangetrokken en al meteen voor de televisie! Het was een leuk gevoel, maar geef mij maar de loopschoenen. Dus allemaal kijken, binnen 5 weken kom ik op televisie, hihi.

Deze week heb ik natuurlijk 'naweeën' gehad van die wedstrijd tegen de Nerds, waardoor ik wat stramme spieren heb. Lopen is inderdaad anders dan voetballen. En dit heb ik de ganse week wat gevoeld. Ik weet nu dat ik het wat serieuzer moet opnemen en me houden aan het uitlopen na een wedstrijd. Dus dit weekend staat enkel nog een duurloopje op het programma en genieten van de Ronde van Vlaanderen!

 

20:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |