08-06-08

Rudy Bekaert

Hoi

gisteren stond de Rudy Bekaert memorial op het programma. 13 km lopen in het dorpje waar Rudy is geboren nl. Rollegem Kappelle. Gans het jaar was ik al gedreven om daar opnieuw te lopen en net deze week viel ik ziek! Waardoor ik de ganse week nie heb getraind en op dafalgan en spidifen heb geleefd. Maar dit was voor mij geen reden om niet mee te lopen! Rudy heeft tijdens zijn ziekte ook afgezien, dit had ik de ganse wedstrijd in mijn hoofd. Maar afgezien heb ik gedaan!! Er zat niets van kracht in mijn benen, ik had steken in mijn buik, ademhaling was niet in orde door de kleine bronchitis...en zo bleef het de volle 13km duren. Ik moest zelfs lossen van Patrick, die me anders op wedstrijden het perfecte tempo aangeeft. Maar deze keer was dit ook al te zwaar. Opgeven zat effentjes in mijn hoofd, maar toen zette ik mijn gedachten op de periode dat Rudy meeging naar de schoolcrossen met mij. En hij zei altijd: 'niet achterom kijken, ademhaling controleren en een vuist maken!' Zo liep ik mijn eigen tempo... met de vijfde dame in het vizier....beetje per beetje kwam ik dichter bij haar en uiteindelijk heb ik ze nog op een halve minuut gelopen.

Nog nooit heb ik zo afgezien tijdens het sporten, mocht het niet de memorial geweest zijn, dan was ik nooit gestart. Achteraf gezien was ik nog tevreden over mijn prestatie. Ik heb mijn persoonlijk record van vorig jaar verbroken met 2'.(nu in een tijd van 55') Deze keer eindigde ik als vijfde dame en tweede dame van mijn reeks. Anita Delvael die een prachtige wedstrijd liep, werd verdiend eerste! En Veerle Vandekerckhove werd tweede en eerste in haar reeks. Zo waren met 3 van de AVR in de top 5 van de dames. Niet slecht é!

Straks zal ik een uurtje loslopen, want gisteren na de wedstrijd had ik geen fut meer om nog uit te lopen. En daarna wacht ik mijn ventje op in de vélodrome van Roubaix want deze nacht is hij vertrokken om Paris-Roubaix te rijden. 260km over de kasseien. Trots ben ik op hem!

De volgende wedstrijd wordt de 10km van de nacht van Vlaanderen, nu nog veel trainen en mijn form opnieuw vinden! Giving up is never an option!

Groetjes

Kimmietje

 

10:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |