25-09-08

Ekiden Brussel

Hoi

Lang is het al geleden é dat ik nog eens iets heb gepost. Maar ik heb wat stil gelegen ivm wedstrijden. De trainingen daarentegen verlopen prima! Ik train momenteel 6 dagen van de 7. En op training, train ik mee met mijn AVR-maatje Gino die traint voor de marathon van Eindhoven. Hierdoor is mijn niveau enorm omhoog gegaan en dat was te zien op de ekiden in Brussel.

Zaterdag was het een ploeguitstap naar Brussel. We zouden de marathon lopen in aflossingssysteem. Ik mocht van mijn trainer starten voor de 5km omdat hij daarmee hoopte meteen goed mee te zijn met de top. Natuurlijk voelde ik me vereerd en was ik al een hele week gemotiveerd om een goeie tijd neer te zetten. Iedereen zei dat onder de 20' prachtig zou zijn, maar nog moeilijk voor mij. Dat was juist de uitdaging: 'nothing is impossible'!

Zo startte ik met trainer Willy als haas (hierdoor was ik nog meer gemotiveerd om me eens extra te tonen). Willy zei na een km dat mijn tempo te hoog lag, want er kwamen nog een paar lastige heuvels aan. Maar ik zei dat mijn benen goed aanvoelden en dat ik zo wou verder lopen. Gans de wedstrijd verliep alles perfect...goeie ademhaling, geen spierpijn en een goed tempo. Zo eindigde ik in een tijd van 19'47'' en als 3e vrouw. Ik was ook de 38e van 466.

Ik gaf het lint door aan Patricia die samen met haar man de 10km loopt. Voor haar was het leuk om een wedstrijd te lopen in voorbereiding naar haar marathon in Eindhoven. Ze kwam in de Heizel aan met een tijd van +/- 41' en daarna was het aan Lisa voor de 5km, zij kwam aan in een tijd van +/- 21'. Voor Veerle stond er een 10km te wachten, die ze gemakkelijk liep in een tijd van +/-41'. Daarna nog een 5km voor Elke in een tijd van +/-21' en als laatste mocht Saskia de 7.1km doen en zo de eindstreep halen! We hebben in het totaal de marathon gelopen in 2u56' en waren de 38e van 466 ploegen en tweede vrouwenploeg.

Zo mochten we het podium op...de AVR-vrouwen. Trots dat ons doel bereikt was, op het podium staan.

Maar wat mij zo gelukkig maakte die dag, was het feit dat ik een goeie wedstrijd heb gelopen zonder last en zo terug de moed heb om een wedstrijd te lopen.

Maar wat me nog het meest gelukkig maakte was het gevoel om terug in het Koning Boudewijnstadion te staan met een goeie sportprestatie. Vorig jaar stond ik er met mijn voetbalploeg voor de  finale van de beker van België tegen Wezemaal en 3 jaar ervoor tegen Anderlecht. Ik was trots op mezelf dat ik ondanks het stoppen met de voetbal, ik met het lopen ook kan meedoen aan de 'top'. En ik zal vechten om nog hoger op te geraken in deze mooie sport!

 

ekiden6

18:42 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |