12-11-08

halve marathon ploegsteert

Hoi

gisteren vertrok ik richting Ploegsteert. Met voldoende voorbereiding had ik 100% vertrouwen in een goeie wedstrijd. Stiekem droomde ik van een tijd rond de 1h30'. Met dit doel voor ogen begon mijn dag.

We pikten mijn ploegmaat Gino op en in de auto waren we ons al tactisch aan het voorbereiden. In Ploegsteert kwamen we de andere ploegmaten tegen van de AVR. Samen liepen we warm en via een binnenbaantje (het kerkhof) konden we vooraan post vatten. Daar stonden we dan en 1' voor de start begon het te regenen! Héérlijk vond ik het, want regen is namelijk mijn weer om te sporten. Gino zei: 'probeer maar bij me te blijven'. Dit deed ik en zelfs de eerste 3km kon ik bij Patricia Delvael blijven, maar dit tempo kwam te hoog en mijn verstand zei dat ik moest vertragen.

Zo bleef ik bij Gino die een ideaal tempo in zijn benen had, na 40' hadden we kop 10km, dus perfecte timing! Ik had in mijn achterhoofd om zeker tot km10 bij hem te blijven, dit lukte me en daar stond mijn ventje met snelle suikers van W-Cup. Het effect was er zeker en vast. Dus zei ik tegen mezelf:'ik blijf bij hem tot km15!' Gino begeleidde me prachtig, ik moest enkel maar volgen. Na km18 kwam de vermoeidheid naar boven, waarschijnlijk omdat het de eerste keer was dat ik een halve marathon deed en ik de kilometers nog niet in de benen had. Maar de aanmoedigingen van Gino deden me een vuist maken. Jammergenoeg werd ik dan nog bijgehaald door 2 vrouwen waardoor ik van de vijfde plaats naar de zevende viel. Ik kon maar een kilometer bij hen blijven, maar dan ontbrak de kracht in mijn benen en moest ik afhaken. We keken naar onze horloge en wisten dat een toptijd mogelijk was! Samen liepen we over de streep met een tijd van 1h26'49'' aan een gemiddelde snelheid van 14.5. Dit had ik zelfs nooit durven dromen! Mijn eerste halve marathon, en zo'n tijd! Al die trainingen de laatste weken hadden toch iets goeds opgeleverd!

Nu ga ik op naar de cross in Roeselare, waar ik hoop de lijn door te trekken.

Mijn zus heeft trouwens ook de halve marathon gelopen in een tijd van 1h51'. Haar persoonlijk record heeft ze verbeterd met 4'. Doe maar zo verder zusje! Ik ben trots op jou.

Verder hebben mijn ploegmaten ook een uitstekende wedstrijd gelopen:

Patricia Delvael in een tijd van 1h26'09'', Martin: 1h22' (prachtig!!!),  Dries: 1h08'

ploegsteert

 hier een foto met Patricia: een groot voorbeeld!

17:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |