29-12-08

mijn eerste cross!

Hoi
Gisteren was het eindelijk zo ver: mijn eerste cross In Diksmuide over een afstand van 4296m!

We waren al aanwezig in Diksmuide om 9u45 omdat ik mijn benjamins moest begeleiden (waar ik training aangeef). Hierdoor vreesde ik om koud te krijgen, maar ik was goed ingeduffeld! Eens ik niet meer hoefde te begeleiden zijn we naar de cafetaria geweest om wat te rusten en op het gemak te eten. Ik stond echt te popelen om te starten. Het weer was ideaal en het veld lag er leuk bij!

Om 14u begon de start en Willy (mijn trainer) kwam nog vlug met wat tips dat ik niet te vlug mocht starten en ervoor zorgen dat ik altijd mijn ademhaling onder controle had. Met deze wijze raad had ik het volle vertrouwen om er eens volop tegenaan te gaan! De eerste ronde liep ik 10e positie maar ik vond het iets te traag waardoor ik ronde per ronde vrouwen heb ingehaald. Het verliep zo vlotjes en telkens op de berg kon ik vrouwen achter me laten. De laatste ronde liep ik zesde en derde senior. Achter mij liep Sandrine (die in Langemark voor me was), ik zag dat ze dichterbij kwam maar ik was zo geprikkeld over mijn laatste wedstrijd in Langemark dat ik een vuist maakte en in mezelf zei dat ze zeker vandaag niet voor me zou zijn! Zo haalde ik nog Arteel Sara in (junior van de Flac) waardoor ik als 5e over de streep kwam en als 3e van mijn reeks! Een kleine 50m voor me liep Adam Inge die als 4e master eindigde op 4 seconden van mij.

Willy en mijn vriend stonden aan de finish en ze konden het niet geloven dat ik een podiumplaats had! Mijn eerste cross en daar stond ik dan op het podium naast Hanna Vandenbussche en Verhaeghe Marieken. Het was echt een superdagje met superbenen! Op naar de cross in Maldegem.

Nu train ik nog 2 dagen en daarna las ik 4 dagen rust in. We gaan nieuwjaar vieren in Disneyland en trekken 3 dagen door naar Parijs!

Ik wens alvast iedereen een gelukkige nieuwjaar en dat al jullie sportieve dromen mogen uitkomen!

Groetjes
Kimberly

 

diksmuide3 

 

11:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Nogmaals proficiat , sterke en evenwichtige cross gelopen . Er is nog zeker progressie mogelijk . Tussen Anita en Patricia zul je openbloeien .
Er staan nogal wat mooie fotos op de site van MACW , de moeite om te bekijken . En .... het was een aangename kennismaking . Groetjes aan Mickey in Paris .
Misschien kun je zelfs even binnenspringen bij Sandrine , ze woont in een dorpje naast Bapaume , Arras .

Gepost door: ivan | 29-12-08

proficiat echt blij voor jou! Je was in Langemark wat ontgoocheld, je had problemen met je ademhaling. Het is zeker in orde gekomen. Meteen een podiumplaats, opnieuw een AVR-lid op het podium. Dat belooft, we kunnen elkaar sterker maken op training voor 2009, gelukkig nieuwjaar!

Gepost door: Tom Hoornaert | 29-12-08

woordeloos Een atlete in hart en nieren doet vele mensen plezieren!Het was leuk om naar je te kijken!nogmaals een dikke duim voor uw prestatie!willy ge zijt ne wrede trainer!

Gepost door: jens | 29-12-08

prachtig .....gelopen kimberley.ik dacht al, dat is hier
lang stil op haar webblog.maar nu ben je er opnieuw,en hoe!rust maar goe uit nu,en ammuseer
je maar goed in parijs.nog een fijn eindejaar en
een gezond en gelukkig 2009.

Gepost door: tuyttens gino | 29-12-08

super we wisten wel dat je sterk ging presteren, maar een podiumplaats? nee, zeker niet verwacht.
misschien een kleine anekdote, bij mijn eerste cross bij avr stond ik ook op het podium, nadien is het me nog 1 keer gelukt. hopelijk doe jij beter, op training vlam je al, nu volhouden hé.

groetjes, patje en stef.

Gepost door: patricia | 29-12-08

Wat een prestatie en dat voor jouw 1e cross! Na jouw wedstrijd in Langemark had je het idd wat moeilijk maar opgeven of stilstaan staat niet in ons woordenboek. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar mijn zondagse fietstraining met papa was een beetje uitgelopen. Ook als ik er niet bij ben, denk ik aan jou en duim ik met heel mijn hart. Ook in 2009 wens ik jou veel goede sportprestaties. Make me proud little sister!

Groetjes,
Zusje

Gepost door: Zusje | 05-01-09

De commentaren zijn gesloten.