29-12-08

mijn eerste cross!

Hoi
Gisteren was het eindelijk zo ver: mijn eerste cross In Diksmuide over een afstand van 4296m!

We waren al aanwezig in Diksmuide om 9u45 omdat ik mijn benjamins moest begeleiden (waar ik training aangeef). Hierdoor vreesde ik om koud te krijgen, maar ik was goed ingeduffeld! Eens ik niet meer hoefde te begeleiden zijn we naar de cafetaria geweest om wat te rusten en op het gemak te eten. Ik stond echt te popelen om te starten. Het weer was ideaal en het veld lag er leuk bij!

Om 14u begon de start en Willy (mijn trainer) kwam nog vlug met wat tips dat ik niet te vlug mocht starten en ervoor zorgen dat ik altijd mijn ademhaling onder controle had. Met deze wijze raad had ik het volle vertrouwen om er eens volop tegenaan te gaan! De eerste ronde liep ik 10e positie maar ik vond het iets te traag waardoor ik ronde per ronde vrouwen heb ingehaald. Het verliep zo vlotjes en telkens op de berg kon ik vrouwen achter me laten. De laatste ronde liep ik zesde en derde senior. Achter mij liep Sandrine (die in Langemark voor me was), ik zag dat ze dichterbij kwam maar ik was zo geprikkeld over mijn laatste wedstrijd in Langemark dat ik een vuist maakte en in mezelf zei dat ze zeker vandaag niet voor me zou zijn! Zo haalde ik nog Arteel Sara in (junior van de Flac) waardoor ik als 5e over de streep kwam en als 3e van mijn reeks! Een kleine 50m voor me liep Adam Inge die als 4e master eindigde op 4 seconden van mij.

Willy en mijn vriend stonden aan de finish en ze konden het niet geloven dat ik een podiumplaats had! Mijn eerste cross en daar stond ik dan op het podium naast Hanna Vandenbussche en Verhaeghe Marieken. Het was echt een superdagje met superbenen! Op naar de cross in Maldegem.

Nu train ik nog 2 dagen en daarna las ik 4 dagen rust in. We gaan nieuwjaar vieren in Disneyland en trekken 3 dagen door naar Parijs!

Ik wens alvast iedereen een gelukkige nieuwjaar en dat al jullie sportieve dromen mogen uitkomen!

Groetjes
Kimberly

 

diksmuide3 

 

11:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-12-08

ziek

Hoi

normaal gezien ging ik zondag mijn eerste cross lopen in Roeselare! Jammergenoeg kon dit niet doorgaan. Vrijdagochtend kwam ik wakker met een onaangenaam gevoel in mijn buik, dit bleef de ganse dag duren en 's avonds kwam er zelfs koorts bij. Het ergste was dan voorbij maar zaterdag verkoos ik toch voor mijn zeteltje met dekentje.

Zondag stond ik op, klaar om mijn benjamins te begeleiden in de cross. En ze hebben het één voor één super gedaan! Met 2 podiumplaatsen...misschien wel door de trainer :) hihi
Toen ik mijn kleine gastjes vol enthousiasme zag lopen was ik mijn 'ziekte' vergeten en besliste ik om mee te doen. Tot ik mijn trainer Willy tegenkwam...hij vond dat ik er niet goed uitzag en dat het niet verstandig zou zijn om deel te nemen. Natuurlijk was ik enorm ontgoocheld.
Maar achteraf gezien was het een goeie beslissing, bedankt Willy! Want vandaag heb ik nog steeds geen fut en is mijn maag en keel zeker nog niet genezen. Hopelijk kan ik morgen de training hervatten, want nu ben ik een klein wrakje (kleintje maar wi).

Op het programma zal Oudenaerde mijn eerste cross worden komende zondag. Samen met ploegmaatje Patricia Delvael trekken we daar naartoe, ben blij dat ze meegaat!

Tot besluit: Ziek zijn is hard!

18:46 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |